Fotografisør

Fotografi

FOTOGRAFEN

FOTOGRAF YAMAN KONURALP

Kall meg gjerne gammeldags men min interesse for analog fotografi vil nok aldri visne. Lidenskapen for håndverket har jeg hold varmt siden årene som ung arkitektstudent i London på 80-tallet.

I London studerte jeg arkitektur og fotografering/fremkalling i mørkerom var en del av studiet. Det begynte med fotografering av arkitektur og bygninger, men etter hvert har jeg beveget meg over til portrettfotografi og situasjonsbilder i offentlig rom som går under navnet gatefotografi og street photography.

Etter 19 år i København har jeg flyttet tilbake til Kristiansand. I København har jeg fotografert portretter i studio og utendørs/på lokasjon. Gjennom årene har jeg fotografert statsministere, politikere, skuespillere, musikere, politi, hjemløse, modeller og helt alminnelige mennesker. En del av arbeidet mitt kan du se her på hjemmesiden.

MIN HISTORIE

Interessen for bilder og print begynte egentlig lenge før den tid, da jeg som ung gutt fikk lov til å være med å hjelpe til i boktrykkeriet til min bestefar, N. Hammersmark Bok- og Offsett trykkeri i Gyldenløvsgate Kristiansand.

Det gjorde stort inntrykk på en liten gutt og jeg husker fremdeles lyden av de store Original Heidelberg maskinene.

Jeg jobber både analogt og digitalt, i svart/hvitt og farger. Analoge portretter er tatt med 35 mm eller 120 mm filmkameraer i svart/hvitt, klassisk stil og fremkalt i mitt eget mørkerom. Som portrettfotograf bestreber jeg meg på å bruke mitt kunstneriske øye for å skape et eget uttrykk gjennom forståelse av lys og kontraster.

Ved siden av fotografering maler jeg bilder, og i fotografi søker jeg de samme elementer som man finner i et maleri – komposisjon, lys og kontraster. Jeg vil påstå at min ekspertise ligger innenfor portrettfotografi.

MER AV MITT ARBEIDET KAN SES HER : 1. PORTRETT OG ARKITEKTUR 2. PORTRETT OG STREET

© 2024 Fotografisør

Theme by Anders Norén

error: Beklager, siden er beskyttet!